Autum Trip 2018: Iceland – Gullfoss Waterfall

~3 Okt 2018~

Last year aku ada tulis entry pasal waterfall ni, boleh klik SINI. Since ini 2nd visit aku, so aku decide untuk explore route lain. Last year aku naik tangga dan tengok waterfall dari atas bukit. This year aku nak turun ke bawah so dapat tengok waterfall dari dekat. Cuaca mendung aje hari ini, lepas tu dengan angin yang sangat kuat. Walaupun sejuk tapi redah gak lah. Dah niat dari Msia nak try turun ke bawah tu. Kang termimpi2 kalau tak pegi hahahaha

Apa perbezaan yang ketara view dari atas dan bawah?

Susah sebenarnya untuk aku cakap perbezaannya. Personally atas atau bawah, dua2 ada cantik yang tersendiri. Lepas tu depends plak pada taste orang kan.

Mana yang paling aku suka?

Aku suka view waterfall bila ikut route bawah. Tapi kalau ada masa pegilah enjoy view dari atas bukit dan juga bawah bukit. Tak rugi pun cuma penat kaki aje. hehehehe

Kalau nak menikmati keindahan nature, masa adalah sangat penting dan jangan buat dalam keadaan ‘nak cepat’ atau ‘asal sampai’. Kalau betul ada limited time, so you have to choose. Once you make a decision do not regret!

Tips:

  • Pakailah baju, seluar dan kasut yang waterproof. Iceland bukanlah tempat untuk winter attire ala2 model.

  • Kasut amat penting, pastikan jangan pakai kasut yg tapak licin.

Kami ber5 aje yang turun ke bawah
Jalan utk ke hujung sanaaa
Kat atas batu tu licin skit so becarefull tau klu naik
I have one kind of feeling bila tgk view ni…

Till then c u in my next journey, Insya Allah….

Advertisements

2 thoughts on “Autum Trip 2018: Iceland – Gullfoss Waterfall

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s