Autumn Trip 2017: Scottish Highlands

Entry terakhir cerita trip aku ke Scotland. Kali ni aku nak share story sepanjang journey aku di Scottish Highlands.

Mula2 nampaklah cahaya matahari, makin lama tiada lagi cahaya menyinari. Just enjoy the view sebab dah sampaikan.

1st pit stop kitaorg kat Loch Ludnig. Masa ni cuaca masih cantik. Alhamdulillah dapat tengok highlands yg tak berkabus. Walaupun bukan Iceland tapi aku tetap kesejukan kat sini.

Lepas stop di Loch Ludnig kitaorg teruskan perjalanan. Selama ni tgk kat online aje gambar gunung-ganang kat Scotland ni. Bila kat depan mata rasa tak percaya. Nak tido pun kena tahan mata. Hehehehe Ni gambar2 yang aku snap dari dalam kete.

Sampai di Fort William kitaorg stop utk lunch. Kalau ikutkan ada satu kedai kebab kat sini tapi tutup. So makan fish and chips aje utk lunch. Kitaorg tapau sebab meja tak banyak kat kedai ni. Menikmati lunch sambil tgk view di tepi tasik.

Kelemahan aku klu travel dalam cuaca hujan atau mendung ialah…. mood aku nak ambik gambar pun ‘mendung’. πŸ˜‚πŸ˜‚ Bila duk belek2 gambar masa nak tulis entry ni baru ler sedar banyak benda yg aku tak snap untuk di kongsi bersama. Sorrylah yek mmg takleh buat apa klu mood takde, nak angkat kamera pun malas.

Lepas dah kenyang kitaorg gerak ke Urquhart Castle. Boleh baca entry sebelum ni pasal castle. —> SINI

Masa sampai satu area perkampungan, ternampak Highland Cattle kat kawasan lapang tepi jalan. Apa lagi Faidz stop tepi jalan kejap, bukan senang nak jumpa ni special kat Scotland aje.

Abis dah cerita sepanjang journey aku di Scottish Highlands. Seriously aku kena repeat Scotland. Banyak lagi tempat yg tak cover. Doakan ya…. aku pun doakan sesiapa yang tak pernah sampai Scotland dan teringin utk ke Scotland insya Alah akan sampai sini satu hari nanti.

The journey of a thousand miles begins with one step

Till then c u in my next journey, Insya Allah….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s