Advertisements

Autumn Trip 2018: Cornwall – The St. Ives Bay Line


~11 Okt 2018~

Kalau nak cari kelainan, boleh try naik train St Ives Bay Line. Ala2 panorama train ler. Train ni dari St Erth di Penzance sampai ke St Ives. Perjalanan dalam 15 minit sehala, tak jauh pun tapi instead of naik kete why not naik train.

Kaunter tiket dalam bangunan tu

Masa sampai kat kaunter, train dah sampai so diaorg suruh beli tiket kat dlm train

Great Scenic Railways

Train dah sampai.. orang pun tak ramai sangat

Info

Website: https://greatscenicrailways.co.uk/lines/st-ives-bay-line/

Ticket: £4 return

Note – Alhamdulillah kitaorg bayar £12 aje utk 5 org. Tak tahu kenapa murah. Tiket boleh beli kat kaunter atau klu kaunter takde org boleh beli dalam train.

Jom naik train

Travel Tips: kalau nak tgk view yg cantik masa nak pegi St Ives duk sebelah kanan, dan masa balik duduk sebelah kiri

Lepas sampai St Ives boleh jalan2 sekitar pekan. Kat area St Ives ni jalan berbukit2, so turun naik skit ler. Sambil2 jalan tu kitaorg cari kedai makan utk lunch. Jumpa satu kedai kebab tapi kedai buka pukul 3 petang. Last2 kitaorg makan fish n chips aje.

Low tide

High tide

Lepas dah jalan2 kitaorg gerak balik ke Penzance naik train yg sama. Sampai Penzance terus balik rumah utk solat. Lepas solat kitaorg jalan2 kat harbour sampai maghrib. Dari bilik aku leh nampak view tu….

Till then c u in my next journey, Insya Allah….

Advertisements
Categories: United KingdomTags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: