Autumn Trip 2017: Iceland – Day 1

Sampai di Iceland lebih kurang dalam pukul 5 petang dari London.  Masa dalam airport memang ler rasa ok aje, skali keluar dari main door airport… Ya Allah! sejuk menusuk tulang (ni bagi aku yang kurus ler hehehehe).  Tapi aku dan Fazu tetap kuar sebab nak ambik gambar 2/3 keping sementara tunggu Faidz ambik van.

DSC_0136 (Large)
WELCOME – dalam pelbagai bahasa
DSC_0150 (Large)
walaupun sejuk ku tahan jua…. hehehe
DSC_0153 (Large)
ready to explore Iceland

 

Dari airport terus ke supermarket untuk membeli-belah barang2 keperluan dapur.  Kitaorg dah bawa bekal nasi Brahim’s dari KL.  Kat supermarket beli telur, roti, buah, air dll yang perlu.

DSC_0169 (Large)
Bonus Supermarket – tapi aku tak dapat bonus lagi hahaha
DSC_0166 (Large)
sayur yang sangat fresh
DSC_0167 (Large)
ada frozen seafood

 

Lepas dah settle membeli-belah kitaorg ke Reyjavik.  Masa tu hari dah malam.  Di Reyjavik terus ke Hard Rock sebab memenuhi permintaan peminat Hard Rock. 🙂

DSC_0179 (Large)

 

Dari Hard Rock terus ke hotel untuk rest dan siapkan dinner.  Hotel yang kitaorg stay ada shared kitchen tapi kebetulan kitchen kat blok kitaorg tu ditutup buat sementara waktu.  Kalau nak kitaorg kena pegi blok sebelah. Adusss bercinta nak berjalan time2 dah penat ni.  Alhamdulillah Faidz bagi pinjam rice cooker. So masak ler apa yang patut untuk dinner dan kemas barang-barang makanan untuk bekalan esok.

Sambung entri lain nanti ya.  Entri ni macam pengenalan aje ler heheheh since aku sampai Iceland dah petang, takleh jalan mana sangat.  Esoknya bangun pagi terus kita melihat Iceland yang cantik.

 

Till then c u in my next journey, Insya Allah…..

Advertisements

3 thoughts on “Autumn Trip 2017: Iceland – Day 1

    1. Waalaikumussalam… sebenarnya pegi iceland sbb terpengaruh dgn cete dilwale. Takde niat tgk aurora tapi Alhamdulillah timing pegi kebetulan dah start musim aurora. Video takde sbb duk fokus ambik gambar aurora aje. Wpun tak pro, dapat ambik gambar untuk kenangan.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s