Autumn Trip 2017: Scotland

~ 11 Okt 2017 ~

Sebelum subuh dah gerak ke airport utk ke Glasgow, Scotland. Dalam trip aku kali ni aku masukkan juga Scotland tapi tak dapat cover banyak tempat since limited days. Biasalah tempat yang nak pegi memang banyak tapi cuti tak banyak.

Kalau betul2 nak menghayati Scotland actually kena spend masa kat Scotland aje.

Tulah kadang2 dalam kita merancang memang camtulah, kalau dapat nak cover sebanyak mungkin tempat tapi bila dah sampai ada ler jugak rasa menyesal especially bila tak dpt enjoy betul2 satu2 tempat tu.

Sebenarnya aku dah tahu dah takleh masukkan banyak2 tempat tapi biasalah rasa ‘tamak’ tu ada juga. πŸ˜…πŸ˜… Next time aku mmg kena strict dgn diri aku bila buat itinerary. Macam Jepun ari tu boleh plak aku buat cover Tokyo aje. Wpun ramai yg kata rugi, sebab nanti kena repeat lagi tapi at least aku boleh pegi tempat2 yg special skit since fokus satu2 area. Mana ada istilah rugi klu travel… betul tak? πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€ Perasaan happy dpt melihat negara org tu memang tak boleh dinilai dengan duit.

Aku naik Icelandair dari Reykjavik ke Glasgow. Sape2 yg nak naik Icelandair next time aku nak share info pasal flight.

  • Klu beli tiket Icelandair dah skali gan luggage
  • Cabin luggage up to 10kg
  • Check in luggage 23kg tapi boleh 1 beg aje
  • No food provided, air aje.

Overall oklah naik Icelandair. Sepanjang perjalanan ke Glasgow aku tidur hehehe dah tu 4.30 pagi dah ke airport. At least rest cukup2 sblm sambung journey kat Scotland.

Iceland..

I’m gonna miss you…

Thank you for the wonderful memories..

It’s hard to let you go..

Till we meet again, Insya Allah

Maybe aku share tak banyak pasal Scotland. Skit2 boleh ya? 😊😊 Actually bila dah pegi ke Iceland, aku dah hilang skit rasa excitement kat Scotland. Scenery Iceland mmg melekat kat hati.

Till then c u in my next journey, Insya Allah….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s