Advertisements

Haru Trip 2016: Ashikaga Flower Park


~3 Mei 2016~

Hari ni kena bangun awal sebab nak ke Ashikaga Flower Park. Taman tu jauh dr Tokyo, lebih kurang 2 jam perjalanan.  Ada apa kat sini? Haaaa kat sini nak berjiwang gan bunga Wisteria plak. Dah pegi musim bunga so kenalah pegi taman bunga πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

Taman ini terletak di Tochigi di utara Tokyo.  Dari Shinagawa Station kitaorg naik tren Utsunomiya Line hingga ke Oyama Station. Pastu dari Oyama, kitaorg naik plak train Ryumo Line ke Tomita Station.  Sampai kat Tomita Station kena jalan kaki dalam 20 minit gak ler ke taman tu. Exercise di pagi hari πŸ˜™πŸ˜™πŸ˜™

Admission fee: Β₯300 – Β₯1,700 (harga ikut kecantikan bunga kembang)
*masa aku pegi ni harga tiket maksimum Β₯1,700

Opening hours: 9.00am-6.00pm


view dr dalam train

mcm kat kedah

setiap ruang tanah penuh dgn tanam

ramai betul orang nak gi ahikaga flower park. kebetulan plak kat jepun tgh cuti golden week.

jom jalan ambik angin pagi

aman aje pekan ni

sukanyaaaa klu duk sini

Jgn risau sesat, Insya Allah boleh jumpa taman tu.  Korang ikut aje crowd, nanti sampailah πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€
Nampak aje entrance dan kaunter tiket, Ya Allah ramainya org. Tgk line nak beratur beli tiket pun cam panjang. Tapi Rafidi terus aje ke kaunter kecik belah kiri skali, kejap aje dpt beli tiket. Hehehe so takdelah lama sgt.

dah nampak dah entrance

kaunter tiket

ashikaga flower park map… tak besar sgt taman ni

entrance taman… kiri pintu masuk, kanan pintu keluar

antara barang yang dijual lepas masuk entrance


Actually banyak lagi barang yang dijual tapi sebab sesak sgt aku rasa nak kuar cepat aje. 😁😁

Jom layan gambar2 bunga Wisteria 😍😍😍

Bunga2 lain yang ada kat taman ni….


tempat berehat… penuh org tgh lunch masa ni

Rasa cam banyaknyaaaa letak gambar bunga hehehe… Alhamdulillah rezeki cuaca cerah, rezeki wisteria tgh kembang.  Walaupun ramai org tapi kebanyakan local people suka lepak2/rehat2 dengan family.

Kalau nak dtg sini kena tgk betul2 masa yang sesuai ya. πŸ˜‰

Till then c u in my next journey, Insya Allah…..

Advertisements
Categories: JapanTags: , , , , , , , , , ,

1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: