Advertisements

Spring Trip 2015: Paris River Cruise


Next tour ialah Paris River Cruise….

Lepas turun dr Eiffel Tower cari traffic light, tak jauh dr Eiffel Tower.  Masa cross tu berhati2 dgn pick pocket ya. Lepas cross jalan terus lepas tu turun tangga.  Masa turun tu dah boleh nampak tempat nak naik cruise.  Kitaorg ambik 1 hour cruise tour (Vedettes de Paris), harga €14.

Sebenarnya masa turun dari Eiffel Tower tu aku dah mula rasa lapar huhuhu tapi kena tahan lapar ler since tempat cruise tu sebelah aje gan Eiffel Tower.

Mobile shop sepanjang tepi jalan masa nak ke tempat Cruise

Mobile shop sepanjang tepi jalan masa nak ke tempat Cruise

Cross jalan kat traffic light ni. Pegang beg kuat2.

Cross jalan kat traffic light ni. Pegang beg kuat2.

Signboard tempat nak naik cruise. Turun tangga bila Nampak signboard ni.

Signboard tempat nak naik cruise. Turun tangga bila Nampak signboard ni.

Kaunter tiket dan tempat nak naik cruise

Kaunter tiket dan tempat nak naik cruise

Sebenarnya kitaorg sightseeing dengan mata sepet hahahaha… Matahari kat atas kepala, masa tu dah pukul 1 lebih tapi dah sampaikan so enjoy aje ler.  Klu malam mayb lagi cantik view Paris dari cruise ni. Masa kat atas cruise masing2 mengunyah biskut untuk tahan lapar.

Inilah cruise yang aku naik

Inilah cruise yang aku naik

Walaupun panas tapi full house cruise ni

Walaupun panas tapi full house cruise ni

Eiffel Tower dari atas cruise

Eiffel Tower dari atas cruise

Masa tour ni akan lalu bawah jambatan... banyak gak jambatan

Masa tour ni akan lalu bawah jambatan… banyak gak jambatan

Sepanjang tepi sungai ni memang ramai yang lepak sambil lunch.

Sepanjang tepi sungai ni memang ramai yang lepak sambil lunch.

Notre Dam - gereja yang paling besar

Notre Dam – gereja yang paling besar

Penuh walaupun tengah panas

Penuh walaupun tengah panas

Habislah 1 hour tour untuk city tour Paris.  Nak visit semua memang tak sempat so dapat tengok dari jauh pun Alhamdulillah.  Turun dari cruise terus cari makan… LAPARRRR

Advertisements
Categories: FranceTags: , , , , , ,

1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: