Weekend Getaway: Lexis Hibiscus Port Dickson

Percutian yang tertunda. Bagi family aku tiada istilah “mesti bercuti time cuti sekolah”.  Slalu ikut mood aku dan husband aje bila2 rasa nak bawa anak2 especially weekend gateway.

So last weekend aku ke Lexis Hibiscus. Aku beli cash voucher ni masa Matta Fair Sept 2015 dan valid sampai Mac 2016.  Saje aku pilih Jan since anniversary pun bulan ni so 2 in 1 😘😘😘

cash voucher lexis hibiscus. dapatlah harga murah skit dr normal price.

 

 

main building. entrance to lobby

 

 

main lobby


  

BILIK

Ada macam2 jenis bilik tapi yg offer masa Matta Fair Premium Pool Villa.

Kat bilik ni ada…

  • 2 katil king
  • Private pool
  • Sauna
  • Bathroom yang sgt besar
  • Glass wall so dr atas katil terus boleh nampak pool dan laut. Ada window blind klu nak tutup 😉

 

my room

 

2 katil king

 

tv dan meja depan katil

 

bathroom yang sangat luas

 

tengok apa tu? ada lantai cermin kat area bathroom

 

apa yang ada dlm wardrobe

 

private pool…. berbeza dgn grand lexis, pool ni lebih public

 

sauna kat area pool

 

view from my room – masa mula2 sampai kat bilik

 

view from my room – sunrise

 

view from my room – night view

 

Facilities/Activities

Ada macam aktiviti2 yg boleh dibuat kat sini. Sediakan duit aje.

1. Basikal

Boleh berbasikal satu family, kalau taknak sensorang boleh sewa tandem bicycle. Basikal kecik utk anak2 pun ada.

tempat sewa basikal ni kat area buggy car

2. Playground

sebelah tempat sewa basikal. simple aje playground kat sini

 

3. Yoyo Car

Jalan ke depan skit dr playground, dkt2 gan public swimming pool. Kecik aje ruang utk yoyo car ni.  Aku tak try pun sebab cam mahal gak RM20 utk 5 minit, lagi satu sebab takut duk berpusing 360 darjah.

boleh penin naik yoyo car ni agaknya. hehehe

 

4. Public swimming pool

Ada 2 swimming pool klu rasa nak berenang kat pool yg besar.

 

pool 1 – sunset view

 

pool 2

 

5. Shopping @lobby shop

Very small shop, oklah klu terdesak nak beli kudapan, air dan souvenior.



6. Kids World

7. SPA

Kalau rasa nak manjakan diri boleh ler pegi Spa. Couple massage pun ada (utk suami isteri aje tau) 😉

8.  Walking

Aktiviti ni paling best sebenarnya.  Jalan2 sekeliling Lexis sambil menikmati pemandangan laut dan exercise.  Lepas free aje aktiviti ni 😅😅😅

 

rooms…

 

tempat bbq dinner

 

kalau takmo jalan kaki boleh call buggy car

 

jalan utama nak ke bilik

Tips: better bawa stok makanan banyak since kedai runcit atau kedai makan kena keluar jauh. Anak2 kalau dah berendam cepat aje lapar.

Kalau nak booking boleh contact Lexis Hibiscuss, no tel dan website ada kat bawah.

 
12th mile jalan pantai, 5, Jalan Pantai, 71250 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia

No tel: 06-660 2626
Website: http://www.lexishibiscuspd.com

Overall aku berpuashati dengan bilik, environment dan services. Cuma masa nak check out buggy car agak lambat datang. Aku rasa sebab ramai yang nak check out.   Next time aku nak try Panorama Pool Villa Insya Allah.
Till then c u in my next journey, Insya Allah….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s